September 22, 2017, 05:48:28 PM

Username
Password

Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
Print
Author Topic: Making videos of DO  (Read 27963 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #15 on: September 30, 2009, 10:59:48 PM »

Hey dudes, I would appreciate any feedback concerning the CamStudio stuff.
I'm not a pro in this soft, but I was nerding around and googled a bit, and made it work for me (fixed flickering issue, and sound record issue, and found a nice codec).
But anyone else could have some other problems which we could handle together.
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
alavet
Orc Shaman
*
Offline Offline

Posts: 1004



View Profile
« Reply #16 on: October 01, 2009, 06:00:07 AM »

Quote
Well I had the flickering issue too, while I was trying to capture the full screen. When I set the Fixed region it worked fine.
Did you set the Fixed region correctly? Please make sure.
i followed your manual whole way. the capture area is fixed with 640x480 (or i hvnt remebered which one)

Quote
Weird to hear about GOM. It plays correctly for me... (what a heck...).
maybe i just need to update my codecs. not a big problem

Quote
And what happens when you choose the "Record sound from speakers"?
the problem is, that its impossible to choose anything in section "recording", except the "microfone" as shown at my attachment. mayeb we need to discuss it in chat, - if u have time, i usually avaliable aprox. from 20:30 to 23:30 GMT+3 at hamachi channels dark-omen1, and 2
Logged

Battle not with monsters, lest ye become a monster, and if you gaze into the abyss, the abyss gazes also into you.
Grend
2D Sprite Artist
*
Offline Offline

Posts: 257



View Profile
« Reply #17 on: October 01, 2009, 09:28:09 AM »

How do I get the Xvid Codec?
Logged

On vacation
Ghabry
Developer
*
Offline Offline

Posts: 1008



View Profile
« Reply #18 on: October 01, 2009, 12:12:04 PM »

How do I get the Xvid Codec?

Official Website
or use FFDshow it has Xvid and lots of other codecs implemented. (download latest file for newest features or stable for a stable version Wink but I prefer latest)
Logged

Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #19 on: October 01, 2009, 01:10:22 PM »

Ok, Alavet. Let me think about it. And I'll try to get to chat in the evening.

And Ghabry what about you? Did you try CamStudio?
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #20 on: October 02, 2009, 09:58:55 PM »

Ok, I think I need to add one more thing to my primary tutorial.
It's about Vista Alt-tab fix. This probably is the clue to get rid of the flickering effect.
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
Grend
2D Sprite Artist
*
Offline Offline

Posts: 257



View Profile
« Reply #21 on: October 02, 2009, 11:37:25 PM »

I have alot less flickering playing than when I tape it. My films look horrible.
Logged

On vacation
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #22 on: October 03, 2009, 12:04:20 AM »

Grend, do you have Windows XP?
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
Grend
2D Sprite Artist
*
Offline Offline

Posts: 257



View Profile
« Reply #23 on: October 03, 2009, 11:49:43 AM »

No, Vista   Sad
Logged

On vacation
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #24 on: October 03, 2009, 02:39:38 PM »

No, Vista   Sad

A-a-and you have an alt-tab fix, don't you?
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
Grend
2D Sprite Artist
*
Offline Offline

Posts: 257



View Profile
« Reply #25 on: October 03, 2009, 03:08:45 PM »

I think so, but it does not work. When I try to go back, the screen is black.
Logged

On vacation
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #26 on: October 03, 2009, 05:39:57 PM »

Ok, and do you have do_vista_fix and do_crashfix both installed?
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
Deadman
Giant Scorpion
*
Offline Offline

Posts: 8



View Profile
« Reply #27 on: October 03, 2009, 09:37:49 PM »

First of all, big thanks for the tutorial. Author has done really great job.
But I have the same flickering problem and I found no cure against it. (Win XP OS) Vista, by the way doesn't demand of use 
do_crushfix  or do_vista_fix. It works fine and doesn't flicker at all. Perhaps some another codecs will help, would they?
Logged

Only Death itself can make a human to keep his promises. The one who does not fear it has a real freedom and right of choice.
Jim
Developer
*
Offline Offline

Posts: 173


Goblin Jim, Commander of Greenskins


View Profile
« Reply #28 on: October 03, 2009, 09:46:29 PM »

It's not a codec problem for sure.
It's an issue of CamStudio capturing the screen. It's more complicated.

I think that guys with XP should try to record full screen (not fixed region).
The ones with Vista should install both fixes and try again.

My Windows 7 just cannot be that much different.
Logged

My GameRanger ID: 2332541
Online Map shuffler
alavet
Orc Shaman
*
Offline Offline

Posts: 1004



View Profile
« Reply #29 on: October 04, 2009, 10:02:32 AM »

well, ive just tested recording it on the fllscreen and now following appears:

video recorded as a 1/5 part of all screen (due of my default resolution of 1920x1200) and also banners were flickering each second. everythign esle was ok... Sad
Logged

Battle not with monsters, lest ye become a monster, and if you gaze into the abyss, the abyss gazes also into you.
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
Print
Jump to: